Nejlepší dárky pro rybáře

Rybářské tipy 14.11.2022  |  od Rybaření.cz

Potěšit vášnivého rybáře, který jako většina z nás stejně vášnivě přistupuje také k doplňování své rybářské výbavy a má tím pádem "všechno", je úkol nelehký, zvlášť pokud nemáte možnost se s někým poradit. S naším průvodcem tipů na dárky pro rybáře je ale úspěch při potěšení rybářské dušičky zaručen.

Výběr dárku pro rybáře nemusí být věda

Dárky s minimálním rizikem špatné volby

Udělat si u vody příjemné pohodlíčko, to ocení především kapraři. Plný komfort nabídne luxusní skvěle hodnocené křesílko Mivardi Comfort Quattro, u nějž nechybí polohování, nastavení polohy nohou i opěrky, anatomický sedák s neoprenovým polštářem, prostě dárek, který lze využít nejen na rybách!

Mivardi Křeslo Comfort Quattro

Nový model populárního řesílka, který plní snad všechna přání zákazníků. Opravdu luxusní provedení, anatomicky tvarované opěradlo a silné neoprenové polstrování pro pohodlí a tepelný komfort.   …

V případě nepohody nebo naopak nadměrného slunečního svitu zase rybář u vody jistě vezme zavděk jednoduchým přístřeškem, doporučujeme Mivardi Premium XL, Jako nouzové řešení může posloužit i velký rybářský deštník Giant Fishing Umbrella s bočnicí a kotvicími lanky. Pro dlouhodobý pobyt u vody pak je skvělým společníkem luxusní bivak Giants Fishing CLX Bivvy. Ten nabízí maximální komfort a při srovnání s obdobnými výrobky ve stejné kategorii je dostupný za velmi dobrou cenu!

Giants Fishing Bivak CLX Bivvy

Bivak trubkové konstrukce za super cenu, přitom si zachovává vlastnosti věších modelů bivaku od značky Giants Fishing. Bivak trubkové konstrukce za super cenu, přitom si zachovává vlastnosti věších…

K bivaku patří určitě i další vybavení, jednou z nejdůležitějších součástí je pohodlné lehátko, které najde využití nejen na rybách. Skvělou volbou je Mivardi Premium s praktickou přepravní taškou. Šest nohou zajistí stabilitu v každém terénu, anatomicky tvarovaná matrace s měkkým, nepromokavým polstrováním zaručí pohodlí. Díky délce 200 cm a šířce 80 cm toto lehátko vyhoví každému.

ICE FISH Sada jigů - Round (kulatý) - sada jigů round 20g6/0

Drátěný jigový háček. Hlavička je nebarvena. Háček - velmi kvalitní. Olověná hlavička na kvalitním a hlavně perfektně ostrém háčku.

Echoloty a sonary slouží ke zmapovnání profilu dna a zjištění pohybu rybích hejn nebo jednotlivých větších kusů. V zásadě můžete při výběru dárku volit mezi echlotem, určeným k upevnění na loď (například oblíbený model Lowrance HOOK, k němuž dostanete i tři rezervní baterie zdarma nebo odhazovacím echolotem, při jehož používání se obejdete i bez loďky nebo jiného plavidla. Příkladem takového moderního odhozového echolotu je například typ Deeper Pro Fishfinder, vybavený i Wifi a GPS pro uložení polohy a získaných informací. Pro lovce na velkých vodních plochách dárek přímo nedocenitelný, tomu můžete věřit!

Knihou "neurazíš", se správnou rybářskou knihou nebo DVD pro inspiraci v době, kdy chytání není možné, naopak potěšíte každého rybáře. Doporučujeme například jednu z nejprodávanějších knih posledních let:

Mikbaits Kniha Lov kaprů na českých vodách

Autorsky upravený dotisk nejúspěšnější rybářské knihy posledních deseti let. S podpisem Michala Kučery! Jedná se o autorsky upravený dotisk jedné z nejúspěšnějších rybářských knih posledních 10 let.…

Než "střílet naslepo" a riskovat výběr nevhodného dárku, můžete sáhnout po variantě, kdy nevybíráte konkrétní vybavení, ale obdarujete ho dárkovým poukazem, který ho opravňuje k výběru zboží podle vlastního výběru. Tyto poukazy jsou k dispozici v hodnotě 500, 1 000 nebo 5 000 Kč, takže volba je jen na vašem uvážení. Žádné zoufalé předstírání radosti z nepotřebného kusu výbavy a zbytečně komplikovaná výměna za něco vhodného ve stejné ceně, jednoduché a praktické řešení. Dárkové poukazy má v nabídce řada eshopů, pro maximální efekt doporučujeme prověřený a skvěle zásobený eshop Chyť a pusť.

Chyť a pusť Dárkový poukaz 500 Kč

Pokud byste rádi někomu udělali radost pěkným dárkem a nevíte, který by byl vhodný, můžete zkusit darovat poukaz na naše zboží a ulehčit si tak dlouhé rozhodování... Pokud byste rádi někomu udělali…

Prut a naviják jsou pro každého základními symboly rybaření

Ovšem pod termínem prut si jen naprostý laik představuje jakousi pružnou tyčku s očky a úchytem pro naviják, prutů existuje neuvěřitelné množství a každý má své specifické určení a účel. Pro začátečníky se občas hodí univerzální pruty a, které ale většinou poslouží spíš jen pro děti nebo pro ty, kdož si chtějí rybařinu napřed jen tak vyzkoušet. S těmito pruty lze lovit většinou rybolovných technik, nějaký špičkový zážitek ale rozhodně nemůže rybář očekávat. Jejich nespornou předností je rozhodně nízká cena (ani u kompletu často nepřesahuje ani pětistovku!) a navíc jsou sady opatřeny základním výběrem potřebných drobností, navinutým vlascem a stačí s nimi vyrazit na soukromý revír, kde není třeba ani členství v rybářské organizaci. Po nasbírání prvních zkušeností se začínající rybář rozhodne sám, zda se bude rybaření věnovat, nebo své úsilí nasměruje jinam. Jednoduché a cenově dostupné sety, vhodné především pro děti, najdete například zde.

Ti, kteří sedí nebo postávají nad nahozenými pruty, se v rybářském žargonu ozančují jako rybáři, lovící na položenou. Co se akce a délky prutu týče, raději se v případě nedostatku zkušeností poradíme s odborníkem nebo jiným rybářem, který zná potřeby toho, koho chceme obdarovat. Výbornou volbou pro ty, kteří loví na velkých vodních plochách (přehradách, údolních nádržích nebo zatiopených lomech) jsou pruty pro daleký odhoz (například dvoudílný prut Dynamic Margin Stalker. A navíc POZOR - při zakoupení prutu dostanete druhý ZDARMA jako bonus - to už je dárek, co stojí za pozornost! Koupit ho můžete zde:

NGT Prut Dynamic Margin Stalker - 9ft, 2pc, 2.5lb AKCE 1+1 ZDARMA!

Další model krásně zpracovaného prutu z uhlíkových vláken od anglické firmy NGT. Mimořádná akční nabídka, při zakoupení jednoho prutu dostanete druhý zcela zdarma! Mimořádná akční nabídka, při…

Rybáři, kteří často cestují, určitě ocení především skladné teleskopické pruty, které si získaly velkou oblibu získaly značnou oblibu už před moha lety. U nich se jednotlivé díly zasunují do sebe a složení i rozložení je tak dílem okamžiku. Hodí se především jako cestovní pruty a s vhodným navijákem (o těch bude řeč za chvilku) si poradí i s trofejními rybami. Pro lov takových velkých ryb je určen například model Delphin Capri Tele. Jistě ho ocení především kapraři.

Delphin Prut Capri Tele 3m 80g - 360cm/180g

Delphin CAPRI tele patrí do série CAPRI, ktorá sa vyznačuje výborným pomerom medzi cenou a pridanou hodnotou výrobku. Delphin CAPRI tele patrí do série CAPRI, ktorá sa vyznačuje výborným pomerom…

Z feederových prutů, umožňujících jemné chytání těch nejopatrnějších ryb stojí rozhodně za pozornost například prut NGT Feeder Max Medium, ke kterému obdrží nakupující (a potom tedy i obdarovaný) dokonce zdarma jako bonus naviják NGT Carp Runner s volnoběžnou cívkou a navinutým vlascem! Hodí se pro lov bílých ryb, menších kaprů a okounů nebo dalších hodně opatrně beroucích a zkušených ryb.

NGT Prut Feeder Max Medium 3m/75gr + naviják Carp Runner EG40 ZDARMA

Mimořádná akční nabídka, kupte jeden prut NGT Feeder Max Medium 3m - 75gr a dostanete k tomu NGT Naviják Carp Runner(s volnoběžnou cívkou) EG40 s vlascem ZDARMA!! Mimořádná akční nabídka, kupte…

Další specifickou rybolovnou metodou je přívlač, spočívající v nabízení pomalu nebo rycheji přitahovaných nástrah. Z vláčecích prutů je velmi populární a současně cenově dostupný model model Mivardi Reactor Spinn od světoznámé značky Mivardi, která se mezi výrobce špičkových prutů řadí již dlouhá léta. Dvoudílné pruty této úspěšné řady se vyrábějí v několika délkách a gramážích. Pokud je třeba prut umístit do menšího prostoru, k vláčení se skvěle hodí i další kousek ze stáje Mivardi, kterým je teleskopický proutek Mivardi Insignia:

Mivardi Active Spinning 2,7 m 10 - 30 g

Dvoudílný přívlačové pruty, vyráběné v nejžádanějších délkách a gramážích. Nabízí velmi zajímavý kompromis hmotnosti, akce a velmi nízké ceny. Dvoudílný přívlačové pruty, vyráběné v nejžádanějších…

Rabáři, sledující splávek na hladině, loví takzvaně "NA PLAVANOU" Používané pruty jsou většinou velmi lehké, často je převážnou dobu lovu totiž drží rybář v ruce. Budeme tedy vybírat i podle fyzických možností, jiný prut se hodí pro rybáře ještě školou povinného a jiný pro "dospěláka" v plné síle. Z prutů s očky vybereme například matchový prut Delphin Legia Match nebo lehoučkou teleskopickou bolonézku Mikado Princess Bolognese, případně zvolíme variantu bez oček.

Specialisty na lov sumců potěší důkladný prut Mivardi Fanatic Catfish, tento prut lze využít také i pro mořský rybolov.

Vybrat pro rybáře vhodný naviják je občas dost zapeklitá záležitost i pro odborníka, natož pro někoho, kdo si není jistý, na jaký prut bude použit. Důležitá je hmotnost a kapacita cívky, řešení brzdového systému a samozřejmě konkrétní rybolovná technika, k níž bude používán. Výhodou navijáků s přední brzdou je nekomplikovaná konstrukce, zaručující bezporuchový provoz a dlouhou životnost. Typickým příkladem takového kvalitního a současně cenově dostupného navijáku je SPX-3000-FD, který má poměrně krátké tělo a hlubokou cívku, vyniká plynulým chodem a navíc - za cenu jednoho máte hned DVA DÁRKY! Druhý, zcela shodný naviják, totiž obdržíte jako bonus.

Vybíráme naviják

Navijáky se zadní brzdou se používají se zejména při vláčení, ale osvědčily se i při dalších rybolovných metodách, je to tedy dárek svým způsobem víceúčelový. Jedním z osvědčených a žádaných modelů je spolehlivý dvouložiskový naviják Mivardi Active 5000, který má dostatečně rychlý převod a velkou kapacitu cívky. Tímhle dárkem rozhodně nic nepokazíte!

Lovci velkých kaprů se neobejdou bez kvalitního navijáku s volnoběžnou brzdou, který umožní rybě zabrat bez jakéhokoli odporu a následně rybáři okamžitý pohotový zásek. Představitelem takového špičkového navijáku je model Giants Fishing TR-500-FS, u nějž najdete nejvyšší kvalitu za neuvěřitelně nízkou cenu. A k tomu vás do kolen dostane ještě to, že za cenu navijáku obdržíte hned dva takové rybářské šperky, druhý tedy zcela ZDARMA!

Závěrem jako dárek lahůdku pro ty nejnáročnější rybáře se zastavme ještě u malého klenotu mezi navijáky. Shimano Stradic GTM 3000 SRC je kromě mnoha dalších vymožeností opatřen i bojovou brzdou, čtyřmi ložisky SSS a jedním válečkovým... kdepak, tady by popis zabral moc místa, podívejte se na detaily o navijáku raději rovnou sem:

Shimano Stradic GTM 3000 SRC naviják

  naviják Shimano Stradic GTM 3000 SRC nástupce modelu GTM. Perlově bílá barva, dvojitá klička, Rigid Support Drag ( nová konstrukce brzdy, kdy je eliminován nežádoucí výkyv cívky i při povolené…

 

Oblíbené značky

všechny značky